treinreis naar Xi'an - Reisverslag uit Xi'an, China van Anny en Rien Kelders - WaarBenJij.nu treinreis naar Xi'an - Reisverslag uit Xi'an, China van Anny en Rien Kelders - WaarBenJij.nu

treinreis naar Xi'an

Door: annyenrieninchina

Blijf op de hoogte en volg Anny en Rien

21 September 2011 | China, Xi'an

Hallo
reisverslag vanaf 18 sept.
We vertrekken s'avonds in een overvolle trein richting Xi'an. normaal doet deze er 14 uur over, maar nu door enkel wat wateroverlast waardoor wat rotsblokken over het spoor terecht zijn gekomen hebben we "wat" vertraging. Alles bij elkaar heeft de treinreis 28 uur geduurd. Gelukkig delen we de slaapcouppee met twee mannen uit Weert en twee meiden uit Bree Belgie we kletsen wat af en lachen veel, We kaarten, bekijken alle apps van de ipad van Erik en vermaken ons prima. Wel is er hectiek in de retauratie van de trein omdat enkele oproerkraaiers niet willen betalen voor het eten, eerst begrijpen we het niet helemaal, maar als wij ons eten betalen wordt dit duidelijk. even later komt het zelfs tot een knokpartij, maar dan zitten wij al lekker te eten in onze coupee.De volgende dag gaan we het zevenduizend manshoge terracotta leger bekijken wat jullie vast wel van de plaatjes kennen.Ongelooflijk dat dit door het toedoen van enkele boeren in 1974 door toeval is ontdekt. Later op de dag gaan we fietsen over de brede stadsmuur op een echte Chinese fiets met alle mankementen die er bij horen. we sluiten deze stad af met een wandeling door de moslimwijk. We besluiten toch maar in een voor ons bekent restaurant te gaan eten waar plaatjes in de menukaart staan en het dan nog niet mee valt om je verstaanbaar. Het stokjes eten beginnen we al aardig te leren.
Groetjes Anny en Rien