tweedaagse wandeltocht - Reisverslag uit Peking, China van Anny en Rien Kelders - WaarBenJij.nu tweedaagse wandeltocht - Reisverslag uit Peking, China van Anny en Rien Kelders - WaarBenJij.nu

tweedaagse wandeltocht

Door: annyenrieninchina

Blijf op de hoogte en volg Anny en Rien

05 Oktober 2011 | China, Peking

We vertrekken vanuit Lijing met een busje naar een uur verder opgelegen punt van waaruit de 2 daagse trektocht start. Het gaat meteen sterk bergopwaarts over een moeilijk rotsig en modderig begaanbaar pad. We klimmen tot een hoogte van 3300 meter en overnachten in een door de Naxibevolking gebouwde ecolodge op 3100 m. Omdat hier niets te beleven is houden we ons bezig met kaarten (boerenbridge). Jammer dat het ook de volgende dag mistig is en we niet veel van het hooggelegen meer en de bergen kunnen zien.
Dit gebied staat bekent om zijn onderzoek naar de vele rododendrons die daar groeien (400 soorten)en 100 soorten notenbomen.Verder maakt Rien ontelbare foto's van allerlei bloemen en paddestoelen die hij ziet.Ik heb alle zeilen bij te zetten en voel me niet helemaal opentop. Ik maak een schuiver en val op mijn pols. Gelukkig blijkt later na enkele foto's te hebben laten maken er niets gebroken te zijn, alleen gekneusd. Een hele belevenis zo'n ziekenhuis, hoe het er uit ziet en hoe je van loket naar loket wordt gestuurd, en het kostte maar liefst 7,50 euro.Gelukkig kregen we hulp van de hoteleigenaar en onze reisleider omdat wij van de Chinese taal echt niets begrijpen en zij niet van ons.