Shanghai, een wereldstad!
Blijf op de hoogte en volg Anny en Rien
14 Oktober 2011 | China, Shanghai
Hallo iedereen.
Verslag vanaf 11 okt.
Vandaag onze laatste etappe met een binnenlandse vlucht naar Shanghai.
Ons luxe hotel omringt door half afgebroken krottenwijken laat nog eens de tegenstelling zien wat zo kenmerkend is in deze snel groeiende stad met 20 miljoen inwoners. We bezoeken de dure winkelstraten en de "Bund". Boulevard in koloniale stijl aan de Huangpu-rivier met aan de overkant een skyline van wolkenkrabbers tot bijna 500 meter hoogte die s'avonds veranderen in een kleurig overweldigend groot lichtspel.We laten ons rondleiden door een Nederlander die in deze stad woont en die ons binnenloods in oude hotels in jugendstil.Verteld over de opiumhandel van vroeger en het leven laat zien in de wijk "French Concession" met zijn platanen langs de straat en de verschillende stijlen huisjes,hippe winkeltjes en restaurants. We krijgen een prachtige collectie schilderijen te zien bij een vriend van hem en hij verteld over gewoontes en gebruiken van de Chinezen van vandaag de dag. Over bv.hun lange werkdagen, eenkindbeleid, huwelijksmarkten, hun netheid,het hergebruiken van materialen en hun tradities zoals om de 12 jaar als het jaar in jouw dierenteken staat, rood ondergoed te dragen om maar iets gek te noemen.
We gaan met een supersnelle lift naar 492 m.hoogte (100verdiepingen) "flessentrekker" gebouw van Shanghai World Financiel Centre brengen om over de stad te kijken en s'avonds na het afscheidsdiner gaan we naar een trendy bar waar je op een wel heel speciale manier door in twee van de 9 openingen te drukken de deur moet openen of waar je als je naar de wc moet op de verkeerde zijde van een van de 3 deuren moet drukken om deze te openen.
Onze laatste vakantiedag sluiten we af met een reis naar het vliegveld in de snelle magneettrein (Maglev) die een topsnelheid heeft van 431 km per uur.
De 31 dagen zijn omgevlogen, maar nog hebben we het idee dat we nog niet alles gezien hebben van dit veelzijdige land China.
Groetjes Anny en Rien
Verslag vanaf 11 okt.
Vandaag onze laatste etappe met een binnenlandse vlucht naar Shanghai.
Groetjes Anny en Rien
14 Oktober 2011 - 16:43
Marian.:
Hallo Anny en Rien,
Ik heb het idee dat je ontzettend veel gezien hebt. Lijkt me geweldig.
Leuk om alles gevolgd te hebben, heel interessant.
Marian(tot dinsdag)
15 Oktober 2011 - 17:36
Hilde:
hey annie en rien,heb jullie reisverslagen meegevolgd nadat ik terug was.Ook spijt dat het weer voorbij is?
groetjes,hilde van op de trein -
15 Oktober 2011 - 18:09
Cindy:
hoi Anny en Rien,
Weer back in holland! De binkies hebben je ook gemist Anny. Het was leuk jullie te volgen maar ben ook benieuwd naar alle verhalen die nog komen!
Groetjes Cindy